Vrijwilligers

HINT Limburg is een vrijwilligersorganisatie en dus erg afhankelijk van vrijwilligers die bereid zijn om mee te helpen de verschillende activiteiten te realiseren.

We zijn altijd op zoek naar nieuwe vrijwilligers die graag een steentje zouden willen bijdragen, dus als het je leuk lijkt om aan onze vereniging iets bij te dragen, neem dan contact op via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Voor actuele vacatures, kijk onderaan deze pagina.

 

 

Onze actieve vrijwilligers zijn:

 

Dagelijks Bestuur (Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.):

Tom van Loo (voorzitter): In maart 2015 ben ik de nieuwe voorzitter van HINT Limburg geworden. Als  vader van twee HB kinderen (7 en 10 jaar oud) voel ik me nauw betrokken bij de doelstellingen van HINT, in het dagelijks leven ben ik design verification engineer en inzetbaar als middelbaar veiligheidskundige.  Als voorzitter tracht ik samen met alle vrijwilligers HINT tot een mooie vereniging te maken waar alle HB-ers zichzelf mogen zijn.

Persoonlijk contact via: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. 

 

Bob Schoenmaker (penningmeester):

Persoonlijk contact via: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. 

 

Jacqueline Schepers-Huijben (interim secretaris): Sinds de zomer van 2015 ben ik betrokken bij HINT Limburg. Ik ben moeder van twee HB kinderen (2008 & 2010), docent VO Engels, Remedial Teacher en Specialist Begaafdheid. In de loop der jaren heeft mijn gezin HINT in het hart gesloten, het is niet alleen een vereniging waar onze kinderen kunnen zijn wie ze zijn, maar ik zelf ook. Ook ik kom onder gelijken en dat heeft mij de afgelopen jaren veel gesteund. HINT Limburg voelt als een warm bad, een thuis komen. Ik ben vooral betrokken bij de Spellenmiddag, de organisatie van de lezingen en parallelsessies, de koffieavond en het gezinsuitje.

Persoonlijk contact via: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. 

 

 

 

Team Spellenmiddag (Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.) :

Marja Hazelhof

Ger Hazelhof

Madelon de Wit

Suzanne Muris-Brasse

 

 

Team Puberclub (Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.) :

Niekol Raets

Hanneke Hoffman

Egbert de Jong

Philomena Snackers

Wij zijn het team van de Puber- en Smartiesclub van Hint Limburg. Ons team bestaat uit 3 vaste teamleden en 2 leden die indien nodig het team komen versterken. Allemaal zijn wij ouders van meer- tot hoogbegaafde kinderen en begeleiden de puber- en Smartiesclub op vrijwillige basis. Omdat de meeste hoogbegaafde kinderen weinig tot geen aansluiting vinden met andere kinderen binnen hun leefomgeving is ons doel de kinderen een fijne clubavond te bezorgen waarbij wij trachten de ruimte en veiligheid te creëren om met elkaar contact te maken.

Dit doen wij door om 19:00 uur te starten met een kringgesprek waarbij alle kinderen van de groep zich voorstellen aan de nieuwe kinderen. Daarna volgen een of meerdere activiteiten die kunnen bestaan uit:

Een boswandeling, een kampvuur een spelactiviteit, kookactiviteit of een creatieve activiteit die weer kan bestaan uit, knutselen met verschillende materialen, pompoenen uithollen, schilderen, etc.

Af en toe vinden wij het leuk om hierbij rekening te houden met thema’s zoals Pasen, Halloween, Sinterklaas of Kerstmis maar ook andere thema’s of onderwerpen die de groep leuk zouden vinden zijn welkom.

Ook staan wij altijd open voor leuke suggesties en ideeën van ouders om een Puber- en Smarties clubavond mee te vullen. We stellen het op prijs dat de groepsleden mee doen aan de activiteiten maar benadrukken dat dit geen verplichting is!! Tijdens elke clubavond is er na de activiteit nog voldoende tijd en ruimte om vrij te kunnen praten en bewegen. Om 21:30 uur sluiten we weer af met een kringgesprek en wordt er kort nabesproken.

 

 

Team Festival van Talent:

Ralph Essers

 

 

Team Gezinsuitje:

Ralph Essers

Deborah Essers

 

Vacatures

Door groei van het aantal leden kan HINT Limburg nog enkele vrijwilligers gebruiken om te helpen de verschillende activiteiten te organiseren en te realiseren.

 

Vacature Leiding Spellenmiddag:

Voor de Spellenmiddag zoeken we enthousiaste vrijwilligers die 10 keer per jaar (gemiddeld een keer per maand, m.u.v. de zomervakantie) willen helpen bij het verzorgen van een dagprogramma voor hoogbegaafde kinderen in de leeftijd van 3 tot 12 jaar, waarbij onderscheid wordt gemaakt in de onderbouw (kleuters - groep 4) en de bovenbouw (groep 6 - groep 8). Een Spellenmiddag duurt over het algemeen 4 uur per bijeenkomst, maar met de bijkomende voorbereiding, kun je rekenen op een totale investering van 5 a 6 uur per Spellenmiddag. 

Heb je affiniteit met kinderen uit het primair onderwijs, en dan vooral hoogbegaafde kinderen? Ben je creatief aangelegd en vind je het leuk om deze creativiteit te delen met andere of denk je dat je extra uitdaging kan bieden in de vorm van een workshop voor deze groep kinderen? Heb je wat tijd over in je agenda, die je graag zou willen inzetten om deze groep kinderen een leuke dag te bezorgen? Onze leden zullen elke bijdrage en alle inzet waarderen.

We zijn op zoek naar vaste vrijwilligers die maandelijks bijdragen aan de organisatie, maar vrijwilligers die incidenteel bij willen dragen , zijn ook van harte welkom. Elke vorm van inzet wordt gewaardeerd!

Lijkt het je leuk om eens te komen kijken of zou je graag je ideeën willen bespreken, neem dan contact op met ons op via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. .

 

Vacature Bestuursfunctie Secretaris:

Ons Bestuur bestaat uit een Voorzitter, een Penningmeester en een Secretaris. Voor de bestuursfunctie van Secretaris is een vacature ontstaan. Deze functie houdt onder andere het volgende in:

Brieven en andere stukken schrijven namens HINT, zoals het bijhouden van de agenda's en de notulen, maar ook de informatie op de site actueel houden. 

Archiveren van ontvangen brieven en bewaren afschriften van verzonden brieven.

Verslagen en notulen maken van diverse vergaderingen, zoals de ledenvergadering en de bestuursvergaderingen.

Bijhouden van de ledenlijst.

De vereniging vertegenwoordigen naar buiten toe, maar ook aanspreekpunt zijn binnen de vereniging zelf.

De functie beslaat ongeveer 60 uur op jaarbasis.

 

Draag je hoogbegaafden in Limburg een warm hart toe, heb je wat tijd over en ben je geïnteresseerd in deze functie? Dan gaan we graag met je in gesprek. Zou je graag mogelijkheden willen bespreken dan kun je contact opnemen met ons via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. .

 

Bij voorbaat dank voor alle inzet!